کتاب ایران و آمریکا: مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران در فرآیند تقابل با ایالات متحده آمریکا به قلم فرزاد آزادی، می‌کوشد تا سیاست‌ها و اقدامات آمریکا را در قبال جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای عمیق بررسی کند و با رویکردی انتقادی به ارزیابی اقدامات آمریکا در قبال ایران بپردازد. 

روی ادامه مطلب کلیک کنید...

در حال و هوای جنگ سرد دهه 1950، آمریکا سیاست پروپاگاندای فعالی را با هدف وارد کردن خاورمیانه در ائتلاف جهانی بر ضد شوروی در این منطقه آغاز کرد. در این چارچوب، ایران به دلیل موقعیت راهبردی‌اش در نزدیکی شوروی و همچنین منابع نفتی گسترده اش، یکی از اهداف اصلی آمریکا بود.

عملیات پروپاگاندایی که سیا آن را در سال 1953 با هدف سرنگونی دولت ملی گرای محمد مصدق هدایت کرد، نمونه‌ی برجسته‌ای از این فعالیت‌هاست. به نوشته‌ی دونالد ویلبر، طراح اصلی کودتای 1953، سیاست عملیات پروپاگاندای عظیمی را علیه مصدق و دولت او رهبری کرد که البته هدف اصلی آن، شخص مصدق بود.

فرماندهی معظم کل قوا در این رابطه و برای مقابله با تهدیدها و اقدامات نرم دشمن در آینده می‌فرمایند: ما عناصر قدرت فراوانی داریم، این‌ها را باید حفظ کنیم و روز به روز افزایش دهیم. ما ضعیف نیستیم، باید در مقابل تهدید آمادگی داشته باشیم، اگر نداریم باید آمادگی ایجاد کنیم و اگر داریم حفظ کنیم و افزایش دهیم. در مقابل اعلان جنگ، اعلان همه‌جانبه، روی دفاع همه جانبه تکیه و تأکید می‌کنم و در مقابل اقدام به جنگ، اقدام به دفاع و ضربه متقابل.

با وجود اهمیت اقدامات آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، تا به امروز هیچ‌گونه پژوهش کاملی در این حوزه صورت نگرفته است. به دلیل اهمیت موضوع و همچنین برای دست یافتن به تحلیلی جامع‌تر از سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، لازم است از ارائه روایتی صرفا توصیفی و جزئی فراتر رفته و علاوه بر حوزه سیاسی، زمینه‌های دیگر اجتماعی، فرهنگی، نظامی و اقتصادی را نیز که در مباحث مربوط به سیاست‌های آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران مشارکت می‌کند، واکاوی نمود.

اثر حاضر تحلیل خط مشی سیاست‌های آمریکا در قبال جمهوری اسلای ایران با واکاوی آن در پنج حوزه، درک منحصر به فردی را از گزینه‌هایی که در دسترس سیاست‌گذاران آمریکا قرار دارند، فراهم می‌آورد. از طرفی بر اساس این تحلیل، مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران در مقابله با آن به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری به ارائه راهکار می‌پردازد.

در بخشی از کتاب ایران و آمریکا: مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران در فرآیند تقابل با ایالات متحده آمریکا می‌خوانیم:

اختلاف سلیقه‌ها در موضع‌گیری‌های متفاوت شخصیت‌ها و احزاب و جریانات سیاسی در اجرای اصول کلی نظام بستر مناسبی برای بیان دیدگاه‌ها و تجلی تفکر خصوصیت و روحیه اخلاقی و شخصیتی یا حقوقی اشخاص است. دشمنان با توجه به روانشناسی شخصیتی و آشنایی با سوابق افراد با دقت موضع‌گیری‌ها و دیدگاه‌های رجال سیاسی و موجه و تأثیرگذار اجتماعی علمی و فرهنگی را تعقیب می‌کنند تا بتوانند نزدیک‌ترین ایده و افکار به فرایند طرح‌های خود را شناسایی و به شیوه‌های گوناگون با اینگونه افراد مخفیانه یا با چند واسطه و یا به شیوه تحریک اطرافیان ارتباط برقرار سازند.

اگر چنین اشخاصی رذالت اخلاقی «خودبزرگ بینی» داشته و یا به «کیش شخصیت» مبتلا باشند و یا دیدگاهشان متفاوت و بعضاً متضاد با جریانات همسو با رهبری نظام ابراز گردد و کانون توجه افکار عمومی قرار داشته باشند بهترین گزینه برای بهره‌برداری دشمنان به شمار می‌آیند.

امام (ره) درباره این توطئه می‌فرماید:

بخواهند کودتا کنند، با کی کودتا کنند؟ بخواهند از خارج وارد کنند، مواجه با کی می‌شوند؟ مواجه با یک ملتی می‌شوند که همه‌شان از این طبقه‌ای هستند که این نهضت را به پیش بردند و با آن قدرت و با آن عظمت به پیش بردند. آن‌ها مطالعه امور را می‌کنند و اقدام می‌کنند. آن‌ها الآن درصدد اینند که در بین خود این مردم یک بساطی درست کنند و اختلافاتی درست کنند و بعد تو این اختلافات یک نفر پیدا بکنند که آن، آن نفری که پیداست، در یک طرف واقع بشود و آن‌ها هم به او قدرت بدهند، تا آنکه کم کم با قدرت داخلی، این کشور کم کم ضعیف بشود، و مردم روحیه شان ضعیف بشود و بعد تقدیم کنند به آن‌ها.

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتاب کتاب ایران و آمریکا: مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران در فرآیند تقابل با ایالات متحده آمریکا
نویسنده فرزاد آزادی
ناشر چاپی انتشارات آریا دانش
سال انتشار ۱۳۹۸
فرمت کتاب EPUB
تعداد صفحات ۳۹۴
زبان فارسی
شابک 978-622-6524-20-9
موضوع کتاب

کتاب‌های علوم سیاسی